De ce are Facebook culoarea albastră

Monday, 14 December 2015, 15:13 Sursă: REALITATEA.NET

Te-ai întrebat vreodată de ce Facebook sau Google au logo-urile în anumite culori? Ei bine, reprezentanții lor au explicat motivele. 

Adaugă părerea ta

”Albastrul este cea mai bogată culoare pentru mine”, a răspuns co-fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg. Prin urmare, logo-ul Facebook și alte elemente din această rețea de socializare sunt albastre. 

Specialiștii consultați de Huffington Post pentru a explica de ce Facebook are culoare albastră susțin că albastrul denotă credibilitate, calm, curățenie, concentrare, are o tentă business și inspiră putere.

Pe seama culorii Facebook au glumit mult revistele de satiră din SUA. Acestea au spus, în mai multe rânduri, că Mark Zuckerberg ar fi daltonist, astfel că a ales o culoare pe care o poate distinge cu ușurință.

Cei de la Google au ales inițial culorile de bază pentru logo-ul lor, dar nu au vrut să le așeze în ordinea clasică. ”Am colorat litera 'L' cu o culoare secundară, ceea ce susține ideea că Google nu rămâne prizonier regulilor”, a explicat designerul care a creat logo-ul Google.

Poveștile spun că Yahoo are culoare violet pentru că unul dintre fondatorii săi a mers într-un magazin să cumpere vopsea pentru a vărui pereții și a observat acolo o nuanță de mov. Alte ”legende” spun că a ales, de fapt, culoarea gri, însă într-o anumită lumină, aceasta se vedea violet.