Dăncilă trădează proiectul PSD privind obligația de a-ți întreține părinții

Friday, 05 July 2019, 18:54 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, la Galaţi, că nici Guvernul României şi nici PSD nu susţin proiectul de lege prin care copiii sunt obligaţi la întreţinerea părinţilor.

Un proiect de lege privind "Recunoştinţa între generaţii" a fost depus recent la Senat de 74 de parlamentari PSD şi ALDE, printre care şi Niculae Bădălău, ministrul Economiei, în acesta precizându-se că părinţii, bunicii sau străbunicii trebuie să fie susţinuţi financiar de copii.

Șefa PSD, Viorica Dăncilă, a declarat că proiectul de lege prin care copiii sunt obligaţi la întreţinerea părinţilor nu este unul agreat, astfel că nici Guvernul, şi nici PSD nu îl susţine.

„Am văzut în spaţiul public că se discută foarte mult despre acea iniţiativă legislativă din Parlament legată de plata de către copii a întreţinerii părinţilor, aşa-numita Lege a Recunoştinţei. Este opinia unor deputaţi. În Parlamentul României sunt foarte multe iniţiative legislative, nu este o lege care să fie agreată, nici susţinută de Guvernul României şi nici de PSD. Dacă vă uitaţi sunt foarte multe iniţiative legislative, dar de la o iniţiativă legislativă, până la transpunerea în lege, este un drum lung. Eu vă spun din start că această iniţiativă, această Lege a Recunoştinţei, nu este susţinută nici de Guvernul României, nici de PSD", a spus Dăncilă, citată de Mediafax.

Potrivit proiectului de lege, copiii majori apți de muncă sunt obligați să-și întrețină și să-și îngrijească părinții inapți de muncă, aflați în dificultate, necesitând sprijin material.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ