Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dăncilă îl provoacă pe Iohannis la o CONFRUNTARE 1-1: Nu ne prezentăm la votul de învestitură

Tuesday, 15 October 2019, 18:44 Sursă: REALITATEA.NET

"După toate aceste zile de așteptare, vedem un singur lucru din partea președintelui: că propunerea de premier e chiar unul dintre cei mai vocali promotori ai măsurilor de austeritate cu care ne-au amenințat partidele de dreapta. În rest, același amatorism și același mare nimic de până acum: niciun program de guvernare, nicio echipă guvernamentală, niciun plan și, aparent, nici măcar o majoritate. Pentru că cei care au dat jos guvernul PSD nu se pot pune de acord pentru a forma și susține un nou guvern. Pentru că se întâmplă exact ceea ce am spus în nenumărate rânduri: acești oameni știu doar să distrugă. Nu au pus nimic în loc, nu au nicio viziune. Este de o crasă iresponsabilitate să dai jos guvernul și să nu ai nicio soluție de înlocuire. Partidele care au votat moțiunea de cenzură au toată răspunderea privind formarea noului Executiv. Iar dacă nu-și asumă repede această răspundere, înseamnă că și-au bătut joc de români și de viitorul țării", a declarat Viorica Dăncilă.

"Așa cum am spus și zilele trecute, vreau să fie foarte clar: PSD nu va vota guvernul lui Iohannis. În lipsa unui program de guvernare asumat, tot ce avem sunt declarațiile și amenințările liberalilor cu  tăieri de salarii și pensii, cu concedieri și restructurări, cu sistarea măsurilor de sprijin pentru antreprenori, cu majorari de impozite și taxe. Noi nu putem da un vot de încredere unor asemenea oameni care vin să distrugă și să elimine toate creșterile implementate în ultimii ani și acest lucru vreau să fie foarte clar. Noi nu ne batem joc de viitorul românilor. Nu vom gira aruncarea României în nesiguranță și în săracie din cauza unor oportuniști care nu văd mai departe de preluarea puterii. Fie că vorbim de blocarea Executivului, de încălcarea Constituției sau a principiului imparțialității, ori de acest discurs al urii îndreptat împotriva PSD președintele Iohannis are o maximă eficiență în a face rău României. S-a dovedit foarte eficient în a coaliza partidele pentru a da jos Guvernul. Îl așteptăm să facă dovadă de aceeași eficiență și la votul guvernului său. Este foarte eficient în a imagina scenarii și războaie cu PSD. Însă când vine vorba de guvernarea țării și exercitarea atribuțiilor constituționale, de șef al statului, eșuează pe toată linia. Pentru dărâmarea acestui guvern fără a exista o soluție de înlocuire și pentru toată lipsa de responsabilitate arătată în ultima perioadă, îl chem în fața românilor pe candidatul Iohannis la o confruntare 1-1", a mai spus Dăncilă.

"Repet, așteptăm partidele care au votat demiterea guvernului să vină și să-și asume responsabilitatea guvernării. Să vină cu programul, viziunea și bugetul. Orice întârziere și pierdere de timp este o bătaie de joc la adresa românilor pentru care vor fi taxați la vot, împreună cu președintele în funcție, acest părinte spiritual al guvernului fără miniștri și fără program. În calitate de președinte al PSD și în urma discuțiilor purtate cu președinții organizațiilor județene, am luat decizia de a nu ne prezenta la votul de învestitură al noului guvern", a încheiat Dăncilă.

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL