Dăncilă mai aruncă o bombă, Kovesi nu mai e chiar atât de indezirabilă

Friday, 05 July 2019, 19:10 Sursă: REALITATEA.NET

Viorica Dăncilă susţine că în PSD nu s-a discutat, după debarcarea lui Liviu Dragnea, despre susținerea sau boicotarea Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european. Președintele PSD a declarat, vineri, că o astfel de decizie se va lua în forurile statutare ale partidului.

Adaugă părerea ta

Întrebată dacă PSD mai are aceeaşi atitudine faţă de fostul procuror şef al DNA, Viorica Dăncilă a invocat disciplina de partid. 

„Nu am discutat despre acest lucru. Pentru a lua o decizie sau pentru a vedea modul în care ne poziționăm vizavi de acest subiect trebuie să avem o discuție în forurile statutare. Am spus încă de la preluarea mandatului că atunci când luăm decizii nu trebuie să le ia doar președintele sau un grup restrâns", a declarat Dăncilă la Galaţi, potrivit Mediafax.

. Fiecare decizie trebuie să ne-o asumăm și dacă este o decizie bună, să avem și noi satisfacția acestei decizii în forul în care am luat această decizie, dacă este o decizie rea, să ne-o asumăm cu toții. (...) Nu am discutat acest subiect și nu vreau să vin cu o părere personală. Vreau să vin cu părerea forumului statutar”, a răspuns Dăncilă.

Anunţul Vioricăi Dăncilă vine în cotextul în care președintele PNL, Ludovic Orban, a anuţat, pe reţelele de socializare, că europarlamentarii PNL au mandat să-i acorde susţinere deplină Laurei Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european. Orban a precizat că dacă guvernul nu se mai opune, aşa cum a afîcut-o cât timp Liviu Dragne a condus PSD şi, din urmbră, executivul, Kovesi are șanse foarte mari să devină procuror-şef anticorupţie al UE.