Turneul protestelor. Viorica Dăncilă, huiduită și la Satu Mare. Replica premierului

Saturday, 11 May 2019, 19:32 Sursă: REALITATEA.NET

Prim-ministrul Guvernului României, Viorica Dăncilă, a sosit în această după-masă la Satu Mare. Premierul României a fost întâmpinat de autoritățile județului, de social-democrații sătmăreni, precum și de un grup de 50 de protestatari.

Adaugă părerea ta

Aceasta a venit însoțită de ministrul Finanțelor Publice și ministru interimar al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, și ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș.

Eugen Teodorovici a sosit în jurul orei 18,00, cu câteva minute înainte de premierul Dăncilă și, la rândul său, a fost primit cu huiduieli de protestatari.

Cu o jumătate de oră înainte de sosirea reprezentanților Guvernului, protestatarii s-au adunat pe platoul din fața Palatului Administrativ, unde au stat pașnic, doar cu pancarte pe care era scris: ”PSD – ciuma roșie!”, Fără hoție, ajungem departe!”, ”Analfabeta Viorica!”, ”Orice om îi este teamă de Ardeal”. Însă, aceștia au fost provocați de către un simpatizant PSD, nemulțumit de mesajele anti-PSD afișate.

"Sunt destul de puternica sa fac fata unei armate care ma denigreaza. Ei vorbesc, noi ne facem treaba", a spus Dăncilă.

In discursul rostit in fata participantilor, premierul i-a asigurat ca exista disponibilitate pentru discutii cu toata lumea si s-a referit apoi la protestatari.

"Credeti-ma, va spun sincer, aveam disponibilitate sa discut si cu cei care contesta guvernarea, sa vad ce ii nemultumeste, poate este ceva bazat pe un lucru real. Dar un dialog trebuie sa fie un dialog constructiv. Nu putem cu jigniri sau cu violente sa schimbam lucrurile. Eu sunt convinsa ca asta nu ne caracterizeaza pe noi ca romani, mai putin in zona dumneavostra, unde sunt oameni deosebiti", a afirmat premierul.

Mai multe detalii, pe realitateadesatumare.net

Viorica Dăncilă a fost prezentă în prima parte a zilei la Galați, unde a participat la un miting PSD unde a avut parte de o contramanifestație importantă.

Viorica Dăncilă, gafă incredibilă la mitingul PSD de la Galați

Zilele trecute, Dăncilă s-a confruntat cu proteste și huiduieli și la Cluj, Arad sau în Timiș.

Contestatarii au reușit să o enerveze pe șefa guvernului. 

"Cred că într-o democraţie, fiecare partid trebuie să-şi spună punctul de vedere, dar într-o lume civilizată în care există respect, aceste lucruri se pot spune într-un mod politicos, să arate că poţi veni cu argumente, şi nu cu jigniri şi violenţă. Oamenii pot protesta, este dreptul lor, dar nu pot înţelege şi cred că mulţi dintre români nu pot accepta modul în care se manifestă. În momentul în care vii cu violenţă şi cu jigniri, înseamnă că nu ai argumente", a afirmat Viorica Dăncilă.

Ea a subliniat că ar fi preferat o dezbatere pe proiecte, cu discuţii constructive, în care cei nemulţumiţi să arate că în 30 de ani a avut loc şi o evoluţie în România şi că ştiu cu adevărat cum este democraţia.

"Cred că noi românii nu suntem aşa cum vor să ne zugrăvească unii, care consideră că a jigni îi face mai puternici, că a dezbina este obiectivul nostru de ţară. Cred că trebuie să dăm dovadă de mai multă responsabilitate şi că fiecare dintre noi poate accepta criticile dacă sunt fondate, dar aceste critici să vină într-un mod respectuos, pentru că atunci când există respect al unora faţă de alţii, cred că putem discuta şi avea rezultate mult mai bune", a adăugat premierul Dăncilă.

De asemenea, ea a cerut jurnaliştilor să prezinte corect informaţiile, făcând referire la faptul că a auzit că joi, la Cluj, membrii Guvernului au fost alergaţi de protestatari, ceea ce nu este adevărat.