Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce spune Dăncilă despre desființarea Secției Speciale, criticată de GRECO

Friday, 12 July 2019, 17:08 Sursă: REALITATEA.NET

Viorica Dăncilă a declarat vineri că raportul GRECO trebuie analizat de asociațiile de magistrați, între care ar trebui să existe un consens.

"Toate rapoartele, fie că vorbim de GRECO, fie că vorbim de raportul Comisiei de la Veneția trebuiesc analizate cu foarte multă atenție, iar răspunsurile trebuie date de asociațiile de magistrați, din partea magistraților. Anumite aspecte din raportul GRECO nu țin efectiv de Ministerul Justiției, nu țin de Guvernul României și multe dintre ele chiar au provocat o dezbatere între asociațiile de magistrați. Cred că trebuie să se creeze un consens la nivelul asociaților magistraților și să dăm pe urmă un răspuns", a declarat Viorica Dăncilă.

Întrebată despre Secția specială, Dăcilă a spus că politicul nu are de ce să intervină în favoarea sau împotriva desființării acestei structuri de parchet.

"Au fost opinii și pro și contra (ale magistraților -n.r.). Am văzut ce a spus UNJR. Eu cred că o decizie trebuie luată de magistrați, nu cred că politicul trebuie să intervină, nu cred că trebuie să intervenim în actul de justiție", a adăugat Dăncilă.

GRECO a arătat că recomandarea de a se renunța la înființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a fost complet ignorată și insistă că această secție - văzută ca o anomalie a cadrului instituțional existent - trebuie desființată.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL