Dăncilă, din nou faţă în faţă cu Timmermans, după criticile pe MCV

Tuesday, 19 March 2019, 23:06 Sursă: REALITATEA.NET

Premierul Viorica Dăncilă se întâlneşte din nou, miercuri, cu prim–vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans. Oficialul european a declarat, săptămâna trecută, că România nu a făcut progrese în ceea ce priveşte recomandările din Raportul MCV şi cerea să fie găsite soluţii. 

Adaugă părerea ta

Mai mult, Timmermans a declarat că îşi doreşte ca experţii Comisiei Europene şi reprezentanţii Guvernului să discute despre punctele care trebuie soluţionate pentru ca lupta împotriva corupţiei să nu fie abandonată, iar domnia legii să fie respectată în România.

Potrivit unor surse, Guvernul ar urma să stabilească pe cine va desemna în această echipă, după ce premierul revine de la Bruxelles. Numele lui Victor Negrescu, numit recent consilier onorific al premierului Dăncilă, a fost vehiculat pentru a face parte din echipa care ar urma să găsească soluţii de punere în aplicare a recomandărilor MCV. Se poartă însă discuţii.

Întâlnirea are loc în contextul în care prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a criticat în termeni duri politicile Guvernului de la Bucureşti în domeniul justiţiei.

În urmă cu o săptămână Frans Timmermans declara că nu a remarcat progrese de la publicarea raportului MCV privind România şi că i-a înmânat Vioricăi Dăncilă un document cu măsuri.