Coronavirus - România: 20103 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dan Voiculescu: Distanța fizică impusă ne-a apropiat uman și emotional

Tuesday, 31 March 2020, 16:29 Sursă: Realitatea.net

“Vulnerabilitatea generală în fața epidemiei pare să ne fi trezit responsabilitatea comună. Încet dar sigur, înțelegem că actuala criza nu poate fi depășită decât împreună. Izolarea forțată ne-a reamintit cât de puternic și necesar este instinctul nostru social”, a scris Voiculescu într-un articol postat astăzi pe blogul său.

Potrivit fostului politician, tinerii, adulții și seniorii, “pierduți până de curând în lumi paralele și chiar ostile, astăzi se caută, se regăsesc, se protejează”. Voiculescu a subliniat astfel că distanța social impusă de autorități ca măsură împotriva răspândirii epidemiei de COVID-19 “ne-a apropiat uman și emotional”.

"Înțelegem acum că fără entuziasmul tinereții, fără capacitatea decizională adultă și fără experiența crizelor deja rezolvate de către “înțelepții cetății”, societatea în ansamblu nu poate supraviețui și progresa. Caracterul nociv al acestui virus este indiscutabil. Dar secretul evoluției noastre constă inclusiv în capacitatea omului de a “întoarce răul”, de a găsi, chiar și într-o catastrofă, resursele necesare dezvoltării. Continuând să ne unim, să ne sprijinim, să nu greșim și să luptăm responsabil contra virusului și pentru sănătatea celor din jur, am încredere că de Paște, odată cu Sărbătoarea Învierii, vom resimți cum criza actuală începe să se calmeze”, a mai spus fostul lider al PC.

 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL