Coronavirus - România: 18283 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

DAN VOICULESCU află VINERI VERDICTUL FINAL în DOSARUL ICA

Thursday, 07 August 2014, 10:14 Sursă: REALITATEA.NET

Dan Voiculescu a declarat, marți, în ultimul cuvânt susținut în fața judecătorilor de la Curtea de Apel București, că rechizitoriul întocmit de DNA este "o narațiune" făcută "cu talent de scriitor" și a respins acuzația de spălare de bani.

"În rechizitoriu este creată o narațiune, o poveste, care e făcută cu talent de scriitor, dar nu de procuror. Rechizitoriul este incorect, nu se bazează pe nicio probă materială", a spus Voiculescu.

El a adăugat că un procuror de la DNA i-a determinat pe unii martori să spună lucruri grave despre mine, iar urmărirea penală a fost făcută în lipsa lui. "Întreaga urmărire penală s-a făcut în lipsa mea. Timp de un an și trei luni am fost vânat de procurori, însă eu nu am fost chemat niciodată pentru a fi audiat. A derula o anchetă penală un an fără a interoga și presupusul inculpat mi se pare o chestiune ilegală, imorală și incorectă. De șase ani, de când durează acest proces, m-am tot întrebat cum a fost acceptat acest rechizitoriu de către tribunal (...) Ultimul punct se referă la acuzația care mi se aduce de spălare de bani. În primul rând, eu nu am spălat în viața mea bani și sunt străine de mine metodele acestea", a mai spus Voiculescu.

El a calificat ca fiind o "anomalie fantastică" acuzația că prin majorări de capital ar fi obținut ilegal peste 90% din acțiunile la ICA.

La rândul său, fostul director general al ICA, Gheorghe Mencinicopschi, a declarat că este nevinovat și nu a avut niciun fel de atribuții legale în fișa postului în legătură cu privatizarea ICA. "Nu am avut niciun avantaj moral sau material din această privatizare, ba aș putea să susțin că a fost chiar invers (...) Din cauza stresului, am suferit în 2009 o intervenție, din cauza bolii coronariene. Am doar o casă modestă. Eram la instanță când soția mea a aflat că s-a extins sechestrul pe casă. Este formată dintr-un parter și o mansardă cu trei camere, în care am locuit trei familii. Nu vreau ca familia mea să ajungă în stradă", a susținut Mencinicopschi.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL