Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dan Voiculescu află marți dacă va fi ELIBERAT din închisoare. Instanța a rămas în pronunțare

Monday, 05 January 2015, 21:44 Sursă: REALITATEA.NET

"Decizia aparţine judecătorilor, judecătorii sunt cei care, după examinarea tuturor dovezilor care se află la dosar şi în urmă dezbaterilor orale vor examina pe fond cererea lui Dan Voiculescu, dar există dovezi multiple, numeroase, nu doar o singură proba sau două sau trei din care rezultă cu prisosinţă temeinicia cererii. Din intreagă atitudine a judecătorilor s-a observat foarte limpede că nu îi interesau actele dosarului, probele, îi interesau doar să finalizeze cât mai degrabă şi să dea o soluţie (...) - cea de condamnare, ceea ce este absolut inadmisibil", a declarat Gheorghiţă Mateuţ, avocatul lui Dan Voiculescu, după ce instanţa a rămas în pronunţare.

Totodată, avocatul omului de afaceri a explicat în faţa judecătorilor că în acest caz completul de judecată format din judecătorii Mihalcea şi Bogdan nu ar fi fost constituit legal, şi că dosarul ar fi fost repartiyat ilegal. În plus, Bogdan şi Mihalcea nu ar fi avut timp să studieze dosarul. Gheorghiță Mateuț înfierează graba cu care magistraţii au judecat dosarul şi că ar fi trebuit să acorde termen pentru studierea actelor, arătând, totodată, că atunci când s-a dat sentinţa era vacanţă judecătoerască, iar cauza nu era urgentă.

Completul de divergenţă care va decide cu privire la solicitarea lui Voiculescu este alcătuit din trei judecători: Dan Lupaşcu, Isabellle Tocan şi Corina Cornelia Dăescu. Reamintim că, pe 15 octombrie, judecătorii Dan Lupașcu și Viorica Costiniu au admis, „în principiu”, judecarea contestației pe fond. Pe 13 decembrie, completul format din Dan Lupașcu și Isabelle Tocan, cea care a înlocuit-o pe Costiniu, nu a căzut de acord pe acest dosar. Lupașcu vrea rejudecarea cazului, Tocan vrea menținerea condamnării lui Voiculescu. Astăzi, o a treia judecătoare, Corina Dăescu, va înclina balanța.

 

Mai multe pe EVZ.ro.
Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL