Dan Puric: "S-a împărţit România în două ape"

Monday, 17 April 2017, 08:40 Sursă: REALITATEA.NET

,,România de astăzi este o Românie desfigurată"! O spune Dan Puric, invitat la emisiunea Jocuri de Putere. Actorul a vorbit atât despre pierderea valorilor tradiţionale, cât şi despre direcţia în care se îndreaptă Uniunea Europeană.

Adaugă părerea ta

Invitat la emisiunea "Jocuri de Putere", Dan Puric a abordat atât subiecte de actualitate, cât şi de cultură şi tradiţie. Spre exemplu, actorul s-a declarat contrariat de gestul fetiţei de 12 ani, care a scrijelit Coloana lui Brâncuşi.

"Asta este România de astăzi o Românie desfigurată lent cu rezultate fantastice ca să ajungi să scrijelesti aşa ceva îţi trebuie niste ani de pulverizare a valorii", a spus Dan Puric.

De asemenea, actorul a avut ceva de spus şi despre protestele faţă de Guvernul Grindeanu.

"Ştiţi ce sentiment am avut eu când s-a împărţit România în două ape cu bietul tineret ieşit pe strada care într-un fel era, nu vorbesc de ăia platiti, ci cei legitimi, cereau şi ei o schimbare, pe de alta parte, bieţii pensionari, care au fost agăţati cu altele, eu am privit cu o milă sfâşietoare", spuneă Puric.

În lumina celor mai recente evenimente, atentatele teroriste din mai multe state europene, Dan Puric a fost întrebat dacă se poate vorbi despre o Europă creştină sub asediu. Au scos credinţa şi din cultura Europei, este de nerecunoscut, a fost replica actorului.

"Ei au vrut să facă o Europa pe fondul pieţei comună şi au vrut să anuleze din naţionalismele astea belicoase războiului continuu, numai că cei care au intrat pe fir au zis "cu ocazia asta, ce nu putem noi face ca bolsevism în Est, o facem acum", a mai spus Puric.