Dan Puric, la Realitatea TV: Ce pericole pândesc România

Sunday, 12 April 2015, 16:58 Sursă: REALITATEA TV

"Noi ne definim prin creștinism, prin tradiții, prin cultură, suntem în alt sistem de referință, unde politica nu mai are gravitație (...) Românul, limba, neamul și credința sunt concrescute. Nu se poate tăia una, decât dacă vrei să faci un atac la identitate, suveranitate. Creștinismul face parte din imunitatea noastră", a spus Dan Puric.

Maestrul Dan Puric a afirmat că  "Hristos nu a omorât pe nimeni, s-a supus de bunăvoie morții, ca să ne salveze".

"În schimb, omul ca să creeze un alt om, a omorat milioane și văd ca nu se oprește (...) De fapt, Iisus ne-a scos din mormântul sufletesc în care noi zăceam , eram înmormântați , ne-a scos de acolo și ne-a dat dreptul la viață, la libertate. Am sentimentul tot timpul că acest popor s-a hrănit din lacrimile lui Hristos", a spus Dan Puric.

În viziunea lui Puric, un rol important în viitorul naţiunii îl au martirii.

"Credința nu i se poate lua acestui popor, dar se încearcă și se tulbură apele și, îți dai seama că au rămas aceiași care încearcă (...) Ar trebui să mulțumim martirilor, celor care au murit în închisorile comuniste, să le cerem iertare. Ei au întreținut, ei au suflat în tăciunii credinței tot timpul, cu propria viață și de asta se încearcă cu disperare ca toți martirii noștri să nu fie scoși la suprafață. De asta se încearcă cu disperare ca să îi judece, în continuare, după dispozițiile staliniste", a mai spus Dan Puric.

Maestrul trage şi un semnal de alarmă, subliniind că cele mai mari pericole care pândesc, în prezent, România sunt indiferenţa şi insensibilitatea faţă de trecut a tinerei generaţii.

"Există instituții, interese internaționaliste care încearcă să ne complexeze și să ne inhibe în fața memoriei martirilor români. Atâta timp cât tu, în România, vrei sa distrugi statuia lui Mircea Vulcănescu, să o dai jos, e un atentat la suveranitatea și la identitatea creștină a neamului românesc", a adăugat Dan Puric.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL