Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dan Diaconescu cere instanței un regim mai ușor de detenție

Tuesday, 02 June 2015, 12:39 Sursă: REALITATEA.NET

Concret, Dan Diaconescu a depus la Judecătoria Sectorului 5 o plângere conform art. 39 din Legea 254/2013, articol care stabileste regimul de executare al pedepselor privative de libertate, solicitând ca regimul de detenție să fie unul mai ușor, respectiv deschis sau semideschis, informează HotNews.ro.

Dan Diaconescu a fost condamnat definitiv, pe 4 martie, de Curtea de Apel Bucureşti, la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pentru şantajarea lui Ion Moţ, fost primar al comunei arădene Zărand, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea. Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe lângă condamnarea la închisoare cu executare a fondatorului PP-DD, şi interzicerea desfăşurării de către acesta a oricărei activităţi în presa scrisă sau audio-video, ca pedeapsă complementară, pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei de cinci ani şi şase luni.

În acelasi dosar, fostul realizator OTV, Doru Parv, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru șantaj și interzicerea desfășurării oricărei activități, în presa scrisă sau audio-video, pe o perioadă de cinci ani, iar Mitrus Ghezea, fost realizator la OTV, a fost condamnat la doi ani și șase luni închisoare cu executare tot pentru șantaj.

În 21 octombrie 2010, patronul postului OTV, Dan Diaconescu a fost trimis în judecată pentru şantaj, alături de Doru Pârv şi Ghezea Mitruş. Aceştia ar fi făcut presiuni asupra primarului comunei arădene Zărand, Ion Moţ, precum şi a omului de afaceri Paul Petru Ţârdea.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Dan Diaconescu l-ar fi ameninţat pe primarul arădean în mod repetat, chiar şi în timpul emisiunilor sale. Mai mult, sub ameninţarea presiunilor Ion Moţ i-a dat realizatorului TV suma totală de 200 de mii de euro.

În primă instanţă, vedeta tv a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare pentru şantaj.

Astfel, Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL și realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost deferit justiției pentru două infracțiuni de santaj.

 

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL