Dan Barna le aruncă mănușa Vioricăi Dăncilă și lui Klaus Iohannis

Monday, 21 October 2019, 21:04 Sursă: REALITATEA.NET

Candidatul USR-PLUS, Dan Barna, i-a invitat, luni, la Ploieşti, pe candidaţii PNL şi PSD la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă, la o dezbatere publică despre viitorul României.

Adaugă părerea ta

Dan Barna a spus că se așteaptă ca dezbaterea să se întâmple înainte de turul întâi al alegerilor.

"Îi invit în mod public şi oficial şi pe preşedintele Iohannis, candidatul PNL, şi pe doamna Dăncilă, candidatul PSD, la o dezbatere înainte de primul tur al alegerilor, la o dezbatere despre ce fel de Românie vrem să vedem mai departe, o Românie în care ridicăm din umeri dacă ne dispar pădurile şi în care lucrurile trebuie păstrate în această logică de pe azi pe mâine sau o Românie modernă şi performantă.

Eu am nişte puncte de vedere, sunt convins că şi domniile lor au diverse viziuni despre cum trebuie să arate România. Îi invit la o dezbatere deschisă, transparentă, în faţa cetăţenilor, despre cum trebuie să arate viitorul acestei ţări. Şi mă aştept ca această dezbatere să se întâmple înainte de turul întâi", a declarat candidatul Alianţei USR-PLUS la prezidenţiale.

Dan Barna, candidatul USR-Plus la alegerile prezidenţiale de luna viitoare, a fost prezent luni, la Ploiești,  pentru a își face cunoscute principalele proiecte propuse în această campanile. Totodată, în cadrul unei conferințe de presă a lansat o invitaţie către Klaus Iohannis şi Viorica Dăncilă pentru o dezbatere publică înainte de turul I.

Potrivit Realitatea de Prahova, Barna nu a ratat să comenteze şi actuala situaţie politică, reclamând că premierul propus nu reuşeşte să închege o majoritate parlamentară, că PSD ţine în continuare frâiele, blocând intrarea pe ordinea de zi în Parlament a unor iniţiative precum “Fără penali în funcţii publice” şi că USR nu e dispus să vină cu soluţii pentru Ludovic Orban.

Întrebat USR va susţine cabinetul propus de Ludovic Orban, fie el şi minoritar, Barna a evitat un răspuns tranşant, arătând că marţi urmează să aibă o nouă întrevedere cu premierul desemnat.

“Sunt premisele unei guvernări minoritare, care foarte probabil va sta tot la mâna PSD, a lui Ponta şi a lui Tăriceanu. Parlamentul a confirmat, astăzi, că nu există o majoritate funcţională”, a declarat Barna, care i-a cerut lui Ludovic Orban, în calitatea acestuia de premier desemnat, să vină cu soluţii concrete.

“Oricât ni s-ar explica și oricâte presiuni s-ar face asupra noastră, nu este rolul USR să iasă dintr-o criză în care nu noi suntem personajele principale. Este o asumare și un rol  pe care PNL urmează să îl soluționeze”, a mai spus preşedintele Uniunii Salvaţi România.