Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dan Andronic: "Statul-Paralel nu există, nu moare și nu se predă!"

Monday, 05 November 2018, 10:16 Sursă: REALITATEA.NET

"Am revenit asupra subiectului care a generat serialul EVZ „Noi Suntem Statul” într-o emisiune la Realitatea TV. O să reiau ceea ce am spus acolo, pentru că pot spune că acesta este cel mai bun editorial pe care îl pot scrie azi.

Totul a început cu un Președinte care a fost invitat după ce a câștigat alegerile la o reuniune. A fost întâmpinat de un grup de oameni care i-au spus: „Domnule președinte, aici este statul. NOI SUNTEM STATUL. Noi vă vom asigura al doilea mandat”. Când am auzit povestea asta, am început să sap, pentru că au fost lucruri pe care atunci nu le știam. Acel președinte, al cărui nume nu îl dau pentru că nu numele este relevant, ci mecanismul, a stat zece minute, i-a ascultat și a plecat.Cred că a înțeles ce vroiau acei oameni să-i transmită.

Noi Suntem Statul” este un nume pe care l-am dat mecanismului care a intrat puternic în politică. După 2009, acest organism a încălecat politicul. Acești oameni, l-au avut în frunte pe generalul SRI Florian Coldea, al cărui model era Edgar Hoover, celebrul director al FBI care nu a ieșit din Biroul Federal decât cu picioarele înainte...

Hoover a fost directorul FBI de la 10 mai 1924, până la moartea sa, adică timp de 48 de ani. Până azi, Edgar Hoover a fost cel mai longeviv șef al unei agenții americane; a schimbat 8 președinți și nu știu câți miniștri, a devenit simbolul șantajului și a intruziunii serviciilor de informații în politică și a modului în care erau folosite dosarele pentru a manipula mass-media și politicienii. În mod mimetic, sub conducerea lui Coldea s-a creat un mecanism care a introdus, pe lânga serviciile de informații, politicieni, judecători și procurori și s-a creat un lanț de control care, cred eu că funcționează și astăzi.

Arhiva SIPA este sângele care a curs prin această instalație a organismului „Noi Suntem Statul”, pentru că degeaba ai puterea dacă nu ai ciomagul. Așa s-a creat legătura dintre serviciile de informații, DNA și judecători.

Momentul zero al statului paralel a fost acela în care acești oameni s-au crezut eterni pe funcții. Aveau un plan prin care au vrut să-și transfere funcțiile. La un moment dat era chiar o rotație între ei. George Maior devenea prim-ministru, Gabriel Oprea devenea șeful SRI, Florian Coldea, din păcate pentru el, rămânea prim-adjunct, dar asta își și dorea, Victor Ponta ajungea președintele României. Liviu Dragnea, pe vremea aceea nu era în cărți, bănuiesc că primea și el ceva la împărțeală. În momentul în care politicul a intrat foarte adânc în joc, lucrurile au degenerat. Acești oameni, și acum vorbim de oameni nu de instituții, nu de SRI, SIE, sau mai știu eu care serviciu, și-au închipuit că pot folosi aceste instituții pentru a deține puterea permanent, indiferent cine e la Palatul Victoria sau Palatul Cotroceni, pe modelul Hoover.", scrie Dan Andronic. 

Continuarea pe evz.ro. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL