Dan Adamescu, în stare gravă! Instanţa a revocat controlul judiciar pe cauţiune

Friday, 30 December 2016, 18:18 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Măsura controlului judiciar pe cauţiune impusă pentru Dan Adamescu a fost revocată, vineri, după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis contestaţia omului de afaceri. Cauţiunea fixată de procurori era de 40 milioane de lei. Decizia judecătorilor este definitivă, scrie Mediafax.ro.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Dan Adamescu, în data de 21 decembrie 2016, pentru că ar fi prejudiciat SC Asigurare Reasigurare Astra SA cu suma de 800 de milioane de lei.

Potrivit procurorilor, "inculpatul Adamescu Dan Grigore, preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Societăţii de Asigurare Reasigurare ASTRA SA, în perioada 2011-2013, a administrat în mod defectuos societatea Astra, în scopul obţinerii unor avantaje personale sau în favoarea grupului de firme afiliate. Administrarea defectuoasă a constat în utilizarea unor practici/metode ilegale pentru a cosmetiza situaţia financiară a societăţii Astra, măsuri de natură să acopere activitatea infracţională, dar care, în subsidiar, au determinat şi alterarea gravă a mecanismelor de funcţionare a pieţei interne a asigurărilor".

Alături de Adamescu sunt judecaţi şi Angela Toncescu, fost preşedinte al CSA, Tudor Baltă şi Constantin Buzoianu, foşti vicepreşedinţi al CSA, Dan Constantinescu, Daniela Popa, Corneliu Moldoveanu, membri ai CSA, Anabella Ruse, director în cadrul CSA, Marinela Nemeş, director în cadrul CSA, Carmen Ivan, tot director în cadrul CSA.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri