Coronavirus - România: 695153 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Daea a explicat ce a vrut să spună, de fapt, prin "cormoranii în România fac baie în piscină"

Thursday, 31 January 2019, 09:16 Sursă: REALITATEA.NET

"Cormoranii aceştia sunt în toată ţara. (...) Am văzut imagini date de televiziuni că sunt aici, pe Dâmboviţa. Această temere formidabilă a inginerilor piscicoli trebuie luată în seamă. Dacă mănâncă mii de tone de peşte, dacă distrug pepiniere piscicole, dacă scot din apă tot şi pleacă. Peştele este cel mai valoros filtru natural. Dacă iei calitatea apei la intrarea şi la ieşirea din amenajarea piscicolă, constaţi că apa este mai valoroasă la ieşire decât la intrare, pentru că există această masă în zona respectivă, microorganismele care purifică apa respectivă", a spus Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, miercuri seara, într-o emisiune la TVR 1.

Ministrul Agriculturii a subliniat că inginerii piscioli de confruntă cu numărul marii de cormorani de aproximativ 30 de ani. Mediul natural al cormoranilor este Delta Dunării, dar s-au extins în toată ţara, din momentul în care a devenit specie protejată.

"Nu există un pescar în România care să nu reclame că nu poate să ia peştele din cauza cormoranului. (...) Este duşmanul numărul 1 al peştelui", a adăugat Daea.

Ministrul Agriculturii a prezentat miercuri 23 ianuarie, la Bruxelles, în Comisia pentru pescuit din Parlamentul European, priorităţile pe care România le are în domeniul pescuitului în mandatul preşedinţiei Consiliul Uniunii Europene. În cadrul acesteia, el a spus: "A se vedea populaţiile de cormorani. (...) Cormoranii în România fac baie în piscine, nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atât".

Sursa: mediafax.ro


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL