"Nu o să cădem în capcană". Dacian Cioloș, mesaj comun cu Barna după zvonurile privind "ruptura"

Sunday, 16 June 2019, 15:44 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Mai multe știri pe surse din interiorul Alianței USR-PLUS au vorbit zilele trecute despre tensiuni și neînțelegeri între liderii celor două partide de Opoziție. Cioloș s-ar fi ridicat supărat de la o negociere legată de candidatul la prezidențiale și ar fi plecat în trombă. A doua zi a apărut în presă pe surse un sondaj care îl dădea favorit în fața lui Barna. 

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook duminică după-amiaza, Dacian Cioloș recunoaște că "pe alocuri discuțiile sunt mai aprige".

Cioloș spune că se află la Babele cu soția sa, dar a scris mesajul de mai jos împreună cu partenerul de alianță Dan Barna. Un mesaj similar, cvasi-identic a postat și Barna pe Facebook-ul lui (vezi mai jos)

"Nicio încercare de dezbinare nu ne va descuraja. Nu o să cădem în capcana în care au căzut alții în trecut", dă asigurări fostul premier. "USR și PLUS vor merge mai departe împreună. Și la prezidențiale, și la locale, și la parlamentare", insită Cioloș.

"Am scris rândurile de mai jos împreună cu Dan Barna, eu aflându-mă la Cabana Babele alături de Valerie, după ce am văzut articolele despre tensiunile care ar exista între USR și PLUS.

Da, discutăm zilele acestea despre viitorul Alianței. Alianța noastră e, de fapt, alianța celor care i-au oferit deja încrederea. Da, pe alocuri discuțiile sunt mai aprige, pentru că fiecare dintre noi vine la masă cu idei și cu soluții care să valorifice cât mai bine zestrea propriului partid. Dar vrem să spunem un lucru foarte clar: USR și PLUS vor merge mai departe împreună. Și la prezidențiale, și la locale, și la parlamentare.

Suntem hotărâți să găsim cea mai bună formulă pentru asta și nu ne vom ridica de la masa negocierilor până când nu ajungem la o înțelegere care să ne facă mai eficienți decât am fi separat, pentru că România trebuie guvernată bine după alegeri. Nicio încercare de dezbinare nu ne va descuraja. Nu o să cădem în capcana în care au căzut alții în trecut", a scris Dacian Cioloș pe rețeaua de socializare.

Dan Barna spune că se află la Constanța, "împreună cu Olguța" și preia mesajul cu aproape aceleași cuvinte:

"Am scris rândurile de mai jos împreună cu Dacian, eu aflându-mă o zi la mare, la Constanța, împreună cu Olguța, după ce am văzut articolele despre tensiunile care ar există între USR și PLUS.

Da, discutăm zilele acestea despre viitorul Alianței. Alianța noastră e, de fapt, alianța celor care i-au oferit deja încrederea.

Da, pe alocuri discuțiile sunt mai aprige, pentru că fiecare dintre noi vine la masă cu idei și cu soluții care să valorifice cât mai bine zestrea propriului partid. Dar vrem să spunem un lucru foarte clar: USR și PLUS vor merge mai departe împreună. Și la prezidențiale, și la locale, și la parlamentare.

Suntem hotărâți să găsim cea mai bună formulă pentru asta și nu ne vom ridica de la masa negocierilor până când nu ajungem la o înțelegere care să ne facă mai eficienți decât am fi separat, pentru că România trebuie guvernată bine după alegeri. Nicio încercare de dezbinare nu ne va descuraja. Nu o să cădem în capcana în care au căzut alții în trecut".Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ