Dacă fumezi acest tip de ţigări rişti să faci cancer mult mai uşor

Wednesday, 07 June 2017, 18:47 Sursă: REALITATEA.NET

Mulţi fumători optează pentru ţigările uşoare, pentru că au impresia că sunt mult mai sănătoase decât celelalte, dar mitul este unul fals, scrie descopera.ro.

Oamenii de ştiinţă au cercetat de ce numărul cazurilor de cancer la plămâni a crescut în ultimii 50 de ani. Rezultatele au fost surprinzătoare şi au confirmat ceea ce specialiştii suspectau. Există o “relaţie clară” între numărul tot mai mare a celor care fac cancer şi cererea de ţigări uşoare. Cu alte cuvinte, fumătorii sunt mai expuşi riscului de a dezvolta cea mai comună formă a acestei boli – adenocarcinomul.

Ţigările uşoare au fost introduse acum 50 de ani. “Acest lucru a fost făcut pentru a păcăli fumătorii, pentru ca aceştia să creadă că sunt o opţiune sănătoasă”, spune dr. Peter Shields, unul dintre cercetători. “Datele noastre sugerează o relaţie clară între adăugarea găurilor de ventilaţie la ţigări şi creşterea cazurilor de adenocarcinom pulmonar din ultimii 20 de ani”, mai spune Shields.

Specialiştii au convingerea că filtrele permit fumătorilor să inhaleze mai mult fum, iar acesta conţine substanţe chimice ce pot provoca cancer.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL