Dacă folosești Windows 10, poți vedea foarte simplu ce consumă internet

Tuesday, 16 July 2019, 15:23 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Viteza la internet a devenit crucială, doar că uneori e mult prea lentă față de ce te așteptai. Asta se întâmplă și pe telefon, și pe calculator. Din fericire, în Windows 10, poți vedea foarte ușor ce anume încarcă rețeaua prea tare. 

În Windows 10 poți vedea un raport detaliat cu aplicațiile care îți utilizează conexiunea la internet. Așa poți vedea care este volumul de date care a fost transferat și poți vedea lista programelor care ți-au exploatat conexiunea în ultimele 30 de zile.

Când te confrunți cu o problemă de mult timp sau te gândești să te cerți cu operatorul de internet, ar fi bine să știi cum stau lucrurile.

Cum rezolvi singur problema cu internetul în Windows

Ca să rezolvi problema, trebuie să folosești Task Manager. Faci click dreapta pe bara de start, în spațiu liber și optezi pentru Task Manager. Eventual, apeși în colțul din stânga jos pe More Details, dacă te confrunți cu o versiune simplificată a managerului de activități.

La Network, vei vedea cantitatea actuală de trafic pe rețea generat de fiecare program pe care îl rulezi sau orice componentă de Windows. Chiar și actualizările alea constante la Windwos 10 apar aici, când se descarc.

Mai există și Resource Monitor. Poate fi pornit atât din bara de start, prin tastarea Resource Monitor, cât și din Task Manager, de pe pagina Performance, în colțul din stânga jos. Odată ajuns acolo, fă click pe Network și vei vedea dacă ai vreo aplicație aparent nevinovată care te lasă fără internet.

Când găsești ceva ce nu înțelegi, poți căuta pe Google și afli imediat cu ce se ocupă fiecare proces. Apoi, cu toate aceste informații la dispoziție, știi de ce nu te bucuri de tot internetul dorit.

SursaAdaugă părerea ta
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE