Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dacă aveți acest semn pe lobul urechii, mergeţi de urgenţă la doctor!

Monday, 18 September 2017, 13:01 Sursă: REALITATEA.NET

Unii oameni au insa o cuta, care imparte lobul in doua, numita si „Semnul lui Frank”. Acesta este numele persoanei, care a observat prima oara cuta de la nivelul lobului.

In anul 1973, Sanford Frank a redactat o scrisoare catre the New England Journal of Medicine, in care explica faptul ca, in urma rezultatelor cercetarilor sale, exista o posibila legatura intre acea cuta si bolile cardiace.

Cuta si bolile cardiace

Mai tarziu, s-au realizat foarte multe studii pe aceasta tema si majoritatea veneau in intampinarea teoriei lui lui Frank. Totusi, niciun studiu nu putea explica de ce exista aceasta legatura intre cele doua elemente.

O teorie presupunea faptul ca, lipsa circulatiei sanguine din zona lobului poate duce la formarea acelei cute si probabil exista un blocaj in organism.

(w500) <p><span>S

O alta teorie spune ca lipsa elastanului si colagenului din zona urechilor poate indica o disfunctie a arterelor coronariene. Arterele coronariene se termina in zona urechilor, ceea ce indica faptul ca problemele vasculare din aceasta zona sunt strans legate de disfunctiile vasculare ce stau la baza arterelor coronariene.

Conform unui studiu din Japonia, o cuta diagonala in zona lobului urechii este rezultatul scurtarii celulelor telomere, acestea fiind responsabile cu protejarea ADN-ului. Studiul a concluzionat „acesta poate fi un marcar indirect in randul pacientilor cu risc”.

În plus, un studiu recent a aratat faptul ca aceasta cuta poate diagnostica inclusiv diabetul si bolile vasculare.

Analizata, aceasta cuta poate prezenta exact riscul la care este supus pacientul:

Chiar daca nu va vine sa credeti aceste aspecte, va recomandam sa faceti cateva analize, daca si dumneavoastra aveti aceasta cuta.

Sursa: secretele.com

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL