Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cutremurul de pe Wall Street zguduie bursele din Asia, Australia și Europa, inclusiv România

Tuesday, 06 February 2018, 07:53 Sursă: REALITATEA.NET

Indicele Dow Jones a pierdut, până la sfârşitul zilei de tranzacţionare, 1.175 de puncte, adică 4,6 la sută. În picaj s-a aflat, de asemenea, indicii S&P 500 (-3.8%) şi Nasdaq (- 3.7%). Tendinţa de scădere a apărut încă de la începutul săptămânii trecute, însă adevăratele probleme  s-au resimțit vineri. Atunci s-a publicat raportul privind forţa de muncă din Statele Unite. Acesta a arătat o creştere mai rapidă decât s-a estimat a salariilor.

De regulă, atunci când cresc salariile, creşte şi inflaţia. Astfel, Banca Federală va trebui să crească rata dobânzii de referinţă. În aceste condiţii, investitorii preferă să aleagă obligaţiuni, a căror valoare creşte simultan cu rata dobânzii. 

În Japonia, indicele Nikkei 225 a scăzut cu 4,8%, iar în Coreea de Sud, Kospi a pierdut 2,3%. Și în Australia, S&P/ASX 200 a scăzut cu 2,7%.

BBC aminteşte de momentul septembrie 2008, când falimentul băncii de investiții Lehman Brothers a declanşat criza financiară internaţională şi recesiunea economică din mai multe ţări.

Declinul actual urmează unor luni de creştere a pieţei, alimentând preocupările că preţul acţiunilor a fost supraevaluat. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL