Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cutremur de 6,3 grade în Filipine. Clădiri prăbușite, morți și răniți

Monday, 22 April 2019, 18:27 Sursă: REALITATEA.NET

Cinci persoane şi-au pierdut viaţa luni în urma prăbuşirii a două clădiri afectate de un cutremur puternic produs în nordul statului Filipine, care a condus la evacuarea a mii de persoane în centrul capitalei Manila.

Trei trupuri au fost scoase de sub dărâmături în oraşul Porac, la circa 100 de kilometri nord-vest de Manila, pe insula Luzon, în timp ce un copil şi bunica sa au murit în urma prăbuşirii unei clădiri în oraşul Lubao din apropiere, a declarat guvernatorul provinciei, Lilia Pineda, pentru televiziunea ABS-CBN.

Cel puţin 20 de persoane au fost rănite după prăbuşirea unei clădiri cu patru etaje, având un magazin la parter, în oraşul Porac din provincia Pampanga, a mai spus ea. Un număr nedeterminat de persoane sunt prinse sub dărâmături, a adăugat Lilia Pineda pentru televiziunea ANC din Manila, relatează Agerpres.

Ea a precizat că seismul a provocat o pană de electricitate care împiedică munca echipelor de salvare.

Filipine se află în regiunea activă seismic a ''Inelului de Foc al Pacificului'', o zonă în formă de potcoavă care mărgineşte Oceanul Pacific şi pe care se află numeroşi vulcani şi falii.

Seismul cu cel mai mare număr de victime din arhipelag s-a produs în 1976, provocând moartea a mii de persoane, până la 8.000, potrivit anumitor estimări.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL