Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ADIO, ŞOMAJ! Cum vrea un primar din Gorj să-i bage pe săteni în afaceri

Tuesday, 29 July 2014, 12:52 Sursă: REALITATEA.NET

Cătunele este o comună gorjeană cu 2.500 de locuitori, compusă din şase sate. Majoritatea oamenilor trăiesc din agricultură (în comunism, comuna era renumită pentru legumele produse aici) şi minerit, iar şomajul este la cote extrem de ridicate.

În aceste condiţii, primarul Florinel Ţuilă s-a gândit la un proiect prin care să ajute sătenii cu poftă şi putere de muncă să înceapă o afacere, potrivit Yahoo News.

Primăria va achiziţiona din bani proprii 20 de solarii, pe care le va da sătenilor dornici să muncească. Pentru a-şi putea vinde legumele, primăria Cătunele va amenaja o piaţă de desfacere în apropierea oraşului Motru, cu 19.000 de locuitori.

"Va fi un parteneriat între noi, ca primărie, și cetățeni. Cei care vor primi aceste solarii vor trebui să le cultive, să se ocupe de legumicultură și apoi să își vândă legumele. Banii vor fi ai lor. Oamenii din Cătunele nu au locuri de muncă, au nevoie de ajutor și cred că această idee este numai bună", spune primarul, citat de Gorj Domino.

După acest proiect, primăria plănuieşte să înceapă un altul. 20 de vaci cumpărate din bani din bugetul local vor fi date unor familii sărace din sat.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL