Cum vrea Uber să dea peste cap transporturile: taximetriștii nu pot concura cu așa ceva

Thursday, 13 June 2019, 09:19 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Uber a dezvăluit noul concept de taxi aerian și a anunțat un nou oraș pilot Uber Air. Acum lucrează la lansarea primei rețele de aviație urbană. Melbourne (Australia) e primul oraș pilot Uber Air în afara SUA. Activitatea comercială în acest sector să debuteze din 2023. Cum o să funcționeze însă aceste mijloace de transport? 

În demersul Uber, Melbourne se va alătura orașelor Dallas și Los Angeles ca orașe pilot. Sunt teste de zbor programate pentru anul 2020 și planuri pentru operațiuni comerciale din 2023. Uber a mai anunțat că a încheiat parteneriate cu Macquarie, Telstra și Scentre Group, companii australiene de top. Va lucra alături de parteneri cheie, inclusiv cu Aeroportul Melbourne, pentru infrastructura și telecomunicațiile de care este nevoie pentru o rețea de aviație urbană de succes.

Ce propune Uber e un nou concept de taxi aerian pentru viitorul serviciu Uber Air. Modelul acesta ar trebui să devină un standard larg acceptat pentru conducătorii vehiculelor de tip eVTOL. Primele prezentate sunt dezvoltate de Aurora (o subsidiară Boeing), Pipistrel, Karem Aircraft, Bell și Jaunt.

Cum va administra Uber astfel de mașini zburătoare?

Uber nu va fabrica vehiculele, dar va lucra cu lideri din industrie pentru a realiza aeronave care să decoleze și să aterizeze 100% vertical (prin tehnologia eVTOL) și care vor folosi platforma Uber Air.

Conceptele acestui an propun heliporturi conectate din punct de vedere al mobilității pentru lansarea serviciilor comerciale în Dallas, Los Angeles și Melbourne în 2023. Cele 16 tipuri de design propuse de 8 companii prestigioase de arhitectură includ structuri de parcări modernizate și construcții noi care să îndeplinească condițiile tehnice ale unui astfel de aeroport.

„Al treilea summit anual Uber Elevate a decolat din nou, pentru a arăta progresele făcute astfel încât Uber Air să facă parte din realitatea cotidiană din 2023. Rezervarea unui zbor prin simpla apăsare a unui buton e mult mai aproape decât credem, inclusiv apariția de noi heliporturi, noi modele de cabine de taxi aerian, noi modele de avioane și multe altele. Elevate este viziunea Uber de a muta ridesharing-ul în aer, cu taxiuri aeriene electrice care protejează mediul și, în același timp, sunt silențioase și sigure", a spus Eric Allison, șeful Uber Elevate.

SursaAdaugă părerea ta
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE