Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum va fi școala din toamnă? Care este „cel mai bun scenariu” promis de ministrul Educației

Monday, 13 July 2020, 15:08 Sursă: realitatea.net

 

„Am analizat modalitățile în care am putea redeschide unitățile de învățământ începând cu 2020 - 2021. Toate scenariile pe care le avem țin cont de recomandările Ministerului Sănătății. Cel mai bun scenariu va fi acela în care elevii, unii vor fi la școală și alții vor urmări cursurile în sistem online, urmând să facă rocada în funcție de situația epidemiologică.

Luăm în calcul dacă nu va fi nicio problemă, dar nu cred.... unul dintre scenarii era să începem normal, dar nu e cazul de situație normală - sau dacă va fi din ce în ce mai rău mai rău, să continuăm învățarea online”, a declarat, luni, ministrul Educației, la un post de televiziune.

În legătură cu nemulțumirile elevilor de cum a decurs școala online, Anisie a revenit cu același mesaj, dat și la terminarea anului școlar, că profesorii vor face cursuri de instruire în acestă perioadă.

„E adevărat că am avut o perioadă în care a trebuit să ne adaptăm la o situație dificilă. Ne vom adapta, vom realiza cursuri de formare în această perioadă pentru profesori pentru a îmbunătăți ceea ce s-a făcut. Ministerul Educației a dat banii pentru achiziția de tablete. Caietul de sarcini a fost dat, a fost deja inițiată procedura, termenul impus este 10 septembrie", a mai adăugat Anisie.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL