Cum testezi singur viteza de internet de persoană

Wednesday, 17 July 2019, 09:17 Sursă: REALITATEA.NET

Este mai simplu decât crezi să-ți testezi viteza la internet. Înainte să îți suni furnizorul de internet să te plângi că nu ți se încarcă videoclipurile pe YouTube, e bine să ai mai multe lucruri în vedere.

Adaugă părerea ta

După cum poate ai observat, furnizorii de internet fac promisiuni din ce în ce mai spectaculoase în materie de viteză, însă puțini dintre ei oferă ceea ce promit. Tocmai de aceea, este bine să înveți cum să îți testezi viteza la internet corect.

De regulă, viteza la internet pe mobil depășește aproape de fiecare dată nevoile pe care le-ai putea avea, atâta timp cât te afli într-o zonă în care semnalul este bun. Probleme pot apărea la conexiunea la internet pe care o ai în casă sau la firmă și pe care plătești un abonament care se presupune a fi garantat.

Un furnizor își ia de obicei o marjă de eroare și preferă să spună că-ți oferă o conexiune la internet de până la 300 Mbps sau 500 Mbps. Tocmai acea formulare îți face viața dificilă în cazul în care vrei să te cerți cu operatorul de internet pentru că nu-și respectă contractul.

Dar, deși el nu își respectă contractul, nici tu îți testezi corect conexiunea. În 95% dintre situații te conectezi la internet wireless. Pentru a evita orice interferență, un test concludent și corect se realizează cu un fir gigabit ethernet conectat la routerul sau modemul de Telekom, UPC, RCD-RDS, Vodafone sau Orange. În cazul în care nu ai o mufă ethernet la, repetă testul conexiunii de pe site-urile de specialitate în cât mai multe circumstanțe, de la diferite distanțe față de router, cu mai multe echipamente.

Sursă