Cum salvezi un telefon dacă l-ai scăpat în apă

Thursday, 07 August 2014, 09:19 Sursă: GadgetReport.ro

Autor: Realitatea.NET

Dacă, din nefericire, v-aţi scăpat telefonul sau tableta în apă sau a curs un lichid peste ele, aveţi şanse să le salvaţi. Trebuie însă să acţionati rapid şi cu mare atenţie, afirmă GadgetReport.ro, care a realizat un ghid simplu pentru această situaţie nedorită.

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa scoateti telefonul din apa si sa il inchideti din butonul de ON/OFF. Daca nu mai functioneaza butonul, indepartati cat mai repede carcasa si acumulatorul, bineinteles daca exista aceasta posibilitate.

 Cu o carpa puternic absorbanta, care nu lasa scame, stergeti carcasa, ecranul si interiorul acestuia. Nu folositi servetele de hartie, pentru ca lasa cocoloase care pot afecta mecanismul electronic.

 Dupa ce l-ati sters, zguduiti telefonul pentru a putea fi eliminate si ultimele picaturi de apa, iar apoi repetati stergerea.

 Apoi scoateti toate elementele posibile ale telefonului sau tabletei si puneti-le intr-o punga de plastic alaturi de cat mai multe pliculete de gel de siliciu (silicagel). Le gasiti in cutiile de pantofi noi. Siliciul este ideal pentru ca absoarbe eficient umezeala.

 Trebuie sa inchideti punga ermetic cu o banda de scoci sau legati-o in asa fel incat sa nu intre aer. Lasati componentele in punga timp de 72 de ore.

 Cititi continuarea pe GadgetReport.ro


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE