Coronavirus - România: 29620 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum să te speli corect pe cap. Cele mai frecvente greşeli la duş: îţi afectează grav pielea

Thursday, 03 August 2017, 09:36 Sursă: REALITATEA.NET

Nu a spus nimeni până acum că există anumite reguli de care ar trebui să ținem cont atunci când facem duș. Însă chiar și așa, potrivit site-ului dailymail.com, doctorul Derek V Chan, un dermatolog de succes din New York, a precizat câteva dintre greșelile prin ajutorul cărora lezăm pielea atunci când facem duș.

Nu utiliza apa foarte caldă

Chiar dacă un duș fierbinte poate fi o adevărată plăcere pentru tine uneori, medicul aprecizat că întotdeauna trebuie ca apa să aibă o temperatură medie deoarece apa foarte fierbinte va facilita deshidratarea pielii, înlăturând lubrifianții naturali ai pielii tale.

În cazul în care te confrunți cu anumite eczeme mai ales, apa fierbinte va înrăutăți aspectul pielii și va întârzia procesul de regenerare natural al pielii.

Doctorul a punctat și faptul că dacă folosești chiar și pentru o scurtă perioadă apă cu o temperatură mai mare de 49 de grade te poți alege cu arsuri la nivelul pielii.

Cum să te speli corect pe cap?

Potrivit aceleiași surse, indiferent de produsele de curățare a scalpului pe care ai ales să le folosești, este necesar să întinzi bine șamponul pe scalp, să masezi ușor cu mișcări circulare și să lași 2-3 minute să acționeze, apoi să clătești.

Produsele nu trebuie aplicate doar pe firul de păr, ci și pe scalp, trebuie să urmărești fenomenul natural în urma căruia părul tău se îngrașă și să îi lași măcar o zi să se bucure de sebumul său. De două-trei ori pe săptămână este mai mult decât suficient pentru a lăsa în felul aceasta scalpul să își îndeplinească toate atribuțiile.

Alegerea săpunului sau a gelului de duș iar este un aspect de care trebuie să ții cont foarte atent deoarece fiecare piele are nevoie de o anumită formă de îngrijire.

Pentru a te feri de orice risc, este recomandat să folosești un săpun cu eucalipt sau levănțică, iar dacă pielea ta este foarte bândă și sensibilă, să mergi pe varianta blândă din gama de bebeluși.

Află mai multe despre greșelile făcute la duș AICI.Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL