Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum să tai ceapa fără să plângi: trucuri care funcționează

Monday, 22 August 2016, 09:32 Sursă: REALITATEA.NET

Pune ceapa la congelator

Dacă pui ceapă în congelator timp de 15 minute, înainte să o tai și să te apuci de gătit, celulele înghețate nu vor mai reacționa atât de repede.

Vaporii de apă ajută

Această modalitate constă în tăierea cepei lângă un nor de vapori, sau lângă apă fiartă.

Controlează-ți respirația

Respiră pe gură, în timp ce scoți limba. Vaporii din ceapă reacționează în contact cu glandele lacrimogene din ochi, dar dacă scoți limba, aceștia se vor opri acolo.

Fluieră în timp ce gătești

Această teorie spune că dacăf luieri în timp ce tai ceapa, nu vei mai avea parte de disconfort. Fluierând, îndepărtezi aerul în afara feței tale, iar substanța iritantă este îndepărtată de ochii tăi. Cu toate acestea, nu funcționează absolut deloc, este doar un mit urban.

Ascute cuțitul

Dacă îți ascuți cuțitul, înseamnă că vei tăia mai bine și mai corect. Deci, ceapa va elibera mai puține substanțe iritante în aer.

Lămâile, cheia succesului?

Dacă storci o lămâie pe fundul de tocat pe care urmează să tai ceapa, acidul citric găsit în lămâie neutralizează enzimele iritante.

Scoate rădăcinile cepei

Dacă scoți rădăcina cepei atunci când o tai, enzimele concentrate în ea nu vor fi eliberate în aer și nu vor intra în contact cu ochii tăi.

Aprinde o lumânare

Teoria sună în felul următor: dacă aprinzi o lumânare și o pui pe masă, atunci când tai ceapa, substanța iritantă fa vi atrasă de flacără. Cu toate acestea, nu funcționează deloc, doar acoperă mirosul deranjant al cepei.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL