Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum să prepari sirop de ridiche neagră și miere. Remediul miraculos pentru răceală!

Monday, 20 November 2017, 16:40 Sursă: REALITATEA.NET

Sirop de ridiche neagră cu miere. Acest sirop combate și tratează tusea și ragusala, combate și tratează gripa și răceala, potrivit frunza-verde.

Sirop de ridiche neagră cu miere. INGREDIENTE

- 1 ridiche neagră
- 2-3 linguri cu miere de albine

Sirop de ridiche neagră cu miere. MOD DE PREPARARE

Sirop de ridiche neagră cu miere. Pentru a pregăti acest sirop, avem nevoie de o ridiche neagra întreagă și câteva linguri de miere de albine naturală polifloră. Pentru un efect mai puternic, se poate folosi o miere de albine naturală de tei, care este un adevărat tratament natural împotriva: insomniei, sinusurilor înfundate, rinita alergică, răgușeală sau sinuzită.

Ridichea nu se curăță de coajă, se spală foarte bine cu apă rece și se șterge cu un prosop. Se taie deasupra (acolo unde au fost frunzele) un capac, care se va da deoparte, și cu o linguriță sau cu un cuțit se va scobi în interiorul ei și se va scoate miezul, lăsând totuși cam 1 cm de conținut de jur împrejur. Se pune miere de albine în ridiche până la jumătate, se acoperă ridichea cu capacul ei, și se lasă așa la macerat peste noapte pentru a se forma siropul din suc de ridiche și miere sau zahăr.

Sirop de ridiche neagră cu miere. Când este gata, se iau câte 2 linguri din acest sirop atunci când ne supără tusea sau suntem răgușiți. Siropul sau sucul de ridiche neagră de toamnă este foarte plăcut la gust, este natural, simplu și ușor de preparat. Ridichea se folosește până când se înmoaie de tot.

Sirop de ridiche neagră cu miere. Opțional, din miezul de ridiche rămas se poate prepara o salată de ridiche neagră sau se pot tăia feliuțe subțiri pe care le presărăm cu zahăr și le lăsăm să se macereze peste noapte. Se poate consuma sucul obținut, sau chiar și feliuțele de ridiche, având același efect în combaterea tusei, gripei, răcelii și a răgușelii.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL