Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum să cureți colonul în mod natural

Tuesday, 16 February 2016, 09:19 Sursă: REALITATEA.NET

Procedurile medicale pentru curăţarea acestei părţi a aparatului digestiv sunt neplăcute, de aceea vă propun câteva sfaturi pentru a evita constipaţia, balonările, durerile de stomac, dar şi oboseala cronică sau afecţiuni ale sistemului imunitar.

Colonul nu este doar o porţiune a aparatului digestiv cu funcţie în eliminarea reziduurilor. El trimite în organism apa, vitaminele şi mineralele din alimente. Pentru ca acest transfer să aibă loc fără efort trebuie să avem grijă ce mâncăm, altfel riscăm să transformăm colonul într-un depozit de deşeuri metabolice greu de înlăturat. La îmbolnăvirea colonului contribuie alimentaţia formată din carne, prajeli si grăsimi animale, cafea, zahăr, margarină, mezeluri, făină albă, lapte, mâncare încălzită la microunde, alcool, băuturi carbogazoase, antibiotice, coloranţi, conservanti, cereale tratate cu pesticide.

Dacă adăugăm şi cartofii prăjiţi, lipsa exerciţiilor fizice, stresul şi radiaţiile electromagnetice, şansele de a avea un colon sănătos sunt foarte mici. Inventatorul storcătorului de fructe modern, Norman Walker, doctor in stiinte, pionierul alimentaţiei vegetariene, care a trăit până la 99 de ani, spunea că "Sanatatea colonului pune accentul pe prevenire. Este cel mai important pas in mentinerea sau recapatarea sanatatii vitale. Daca sistemul de canalizare al casei tale este blocat, atunci este afectata intreaga casa. Ar trebui ca lucrurile sa stea altfel in cazul organismului tau!"

Pentru curăţarea colonului există soluţii naturiste, iar dieta trebuie continuată. Înlocuim pâinea albă, prăjiturile şi carnea cu fructe, legume, sucuri proaspete, nuci, alune, cereale integrale şi apă de izvor. Numitorul lor comun sunt fibrele. Iar aici, campioanele curăţării colonului sunt seminţele de in. Le puteţi consuma ca atare sau date prin râşniţă şi amestecate în salata de fructe sau în suc.

De asemenea, vă recomandăm tărâţele de grâu şi nuca de cocos. Pâinea neagră şi legumele crude favorizează tranzitul, refac flora intestinală şi ajută la înmulţirea bacteriilor benefice. Nu renunţăm la carbohidraţi, asociaţi în mod greşit cu pâinea albă. Merele şi bananele conţin pectină, un carbohidrat care ajută la reducerea acumulării toxinelor în colon.

Dar ce spuneţi de usturoi? Reduce balonarea, are proprietăţi antimicrobiene şi favorizează digestia. 2 căţei de usturoi dimineaţa, pe stomacul gol nu doar curăţă colonul, dar reduc tensiunea arterială şi combat radicalii liberi. De asemenea, beţi apă cu lămâie, dar nu de la robinet. Altă soluţie sunt legumele verzi, care curăţă şi menţin sănătatea întregului aparat digestiv.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL