Cum răspunde Biserica Ortodoxă acuzaţiilor: Au fost preoţi la locul tragediei, dar cu discreţie

Monday, 02 November 2015, 16:42, Sursă: REALITATEA.NET

Biserica Ortodoxă Română reacţionează după ce a fost acuzată că niciun preot nu a venit la clubul Colectiv să se roage pentru victimele tragediei.

Adaugă părerea ta

Biserica Ortodoxă Română reacţionează după ce a fost acuzată că niciun preot nu a venit la clubul Colectiv să se roage pentru victimele tragediei, în condiţiile în care numai ieri 12.000 de oameni au aprins lumânări acolo.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei spune că au fost preoţi prezenţi la locul tragediei, cei de la Mănăstirea Negru Vodă, din apropiere, dar cu discreţia necesară.

Cât despre absenţa patriarhului Daniel acolo, părintele Costel Stoica a precizat că acesta s-a rugat la Sfânta Liturghie şi nu a umblat după imagine.

Părintele Costel Stoica a adăugat că informațiile apărute pe internet nu fac nimic altceva decât să denigreze imaginea Bisericii.

"Cele 30 de familii îndurerate vor primi un ajutor financiar din partea Patriarhiei Române, precum şi asistenţă spirituală şi socială", a mai spus părintele Costel Stoica la Europa FM.

"Patriarhul Daniel s-a rugat ]n primul r\nd la Sf\nta Liturghie, acolo contează rugăciunea pentru victimele acestei tragedii", a precizat oficialul BOR.