Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum puteți evita accidentările în vacanța de iarnă

Friday, 26 December 2014, 16:49 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit doctorului Apostolescu Robert Cristian, cele mai comune leziuni cauzate de schi si snowboarding sunt entorsele, luxatiile si fracturile. Aceste accidente au loc, de obicei, catre sfarsitul zilei, cand vrem sa prelungim distractia chiar daca oboseala si-a facut simtita prezenta. Potrivit acestuia, multe dintre leziunile cauzate de sporturile de iarna pot fi evitate daca aveti o conditie fizica buna, cresteti treptat nivelul de dificultate, sunteti atenti si renuntati la ultima escalada pe partie atunci cand se apropie seara, informează Ziare.com.

Pentru a evita astfel de probleme, am pregatit o serie de sfaturi pentru practicarea sporturilor de iarna:

Cautati un partener. Schiorii si snowboarderii ar trebui sa urce partia alaturi de un prieten, care sa stie mai bine traseul pe care urmeaza sa il parcurga, care sa ii poate urmari la coborâre și să poată chema, în caz de nevoie, ajutor.

Nu plecati pe partie fara a verifica prognoza meteo. Vedeti daca sunt anuntate furtuni, scaderi bruste de temperatura, ninsori abundente sau alte fenomene meteo care v-ar putea pune siguranta in pericol.

Imbracati-va in straturi. Hainele pe care le purtati trebuie sa fie usoare, destul de comode incat sa permita miscarea, impermeabile si rezistente la vant.

Nu neglijati echipamentul de protectie. Chiar daca nu reduce riscul unui accident, reduce considerabil severitatea leziunilor pe care le puteti suferi.

Verificati toate clamele si legaturile de la schiuri sau snowboard. Daca acestea sunt ruginite sau slabite, se pot defecta chiar in timpul unei coborari pe partie.

 

Mai multe pe Ziare.com.

 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL