Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum poate creierul uman să prezică evenimente care urmează și să facă asta cu o precizie foarte mare

Sunday, 04 August 2019, 23:31 Sursă: REALITATEA.NET

Gândește-te la următorul scenariu - te afli în trafic și ești pe cale să faci accident, dar totuși reușești cumva să-l eviți. Cum ai făcut asta? Nu cumva creierul tău a anticipat faptul că ceva grav urmează să se întâmple dacă nu reacționezi?

Fără să ne dăm seama, zilnic ne aflăm în situații care presupun să anticipăm mișcarea următoare sau să gândim în avans ceea ce urmează să se întâmple. Aceste activități pot fi destul de banale, precum prinderea unei mingi, sau importante, precum evitarea unei coliziuni cu o mașină.

Creierul tău are o superputere de care tu habar nu ai

Oamenii de știință sunt de părere că mintea umană dispune de un mecanism care îi permite să vizualizeze ce urmează într-o serie de evenimente viitoare.

Pentru a afla cât de adevărată este această ipoteză, cercetătorii de la Universitatea Radboud, din Olanda, au dezvoltat un experiment care analizează ce se va petrece în cortexul vizual al oamenilor și cum reușește creierul nostru să vadă cu două mutări înainte.

În cadrul experimentului, specialiștii au analizat creierul a 29 de studenți care au fost puși să privească mișcarea unui punct alb pe un ecran, un eveniment care dura mai puțin de o secundă. După ce aceste experiment a fost repetat de 108 ori, studenții au început să își dea seama care vor fi următoarele mutări ale punctului.

Rezultatele au arătat că datorită cortexului vizual care s-a activat în timpul vizionării, participanții au reușit să-și imagineze vizual cum se continua mișcarea punctului de pe ecran.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL