Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum poți scăpa rapid de celulită. Este extrem de simplu!

Wednesday, 09 January 2019, 14:04 Sursă: REALITATEA.NET

Dieta echilibrată, care te scapă de celulită, include multe fructe și legume proaspete. Însă este esențial să elimini complet alimentele care provoacă celulită sau măcar să le consumi cât mai puțin.

Iată ce alimente ar trebui evitate pentru a scăpa de efectul inestetic al celulitei!

Zahărul alb

Considerat de unii nutriționiști o adevărată otravă, acest tip de zahăr nu conține deloc substanțe nutritive, ci numai calorii goale, care duc la obezitate și la formarea celulitei. De asemenea, distruge dinții și crește riscul de diabet de tip 2. Poți folosi alte produse, cum ar fi mierea, zahărul brun, zahărul din trestie de zahăr, siropul de agave, siropul de arțar sau siropul de fructe.

Sarea de masă

Sarea de masă este rafinată și foarte dăunătoare. Conține clorură de sodiu, care stimulează organismul să rețină apa în țesuturi și afectează circulația. O poți înlocui cu sare de mare sau sare de Himalaya, sortimente mai bogate în minerale necesare organismului.

Alimentele prăjite

Aceste alimente conțin multă grăsime de calitate inferioară. Prăjită la temperaturi foarte înalte, grăsimea devine toxică și este asimilată de organism în țesuturi. Poți încerca alte metode de preparare a mâncării: pe grătar, la aburi, la cuptor, în tigaie wok.

Băuturile alcoolice

Alcoolul nu provoacă în mod direct celulită, dar contractă vasele de sânge ale pielii. De asemenea, conține calorii goale care pot duce la obezitate. Organismul metabolizează alcoolul sub formă de zahăr. Aceste băuturi stimulează retenția de fluide în corp și cresc depozitele de grăsime de pe coapse, brațe și abdomen.

Produsele fast-food

Burgerii, sosurile și produsele semipreparate sunt cele mai nocive pentru celulită. Toate conțin ingrediente dăunătoare: sare, zahăr alb, făină albă, grăsimi trans. Din cauza lor, corpul va asimila depozite nedorite de grăsime, din care se formează și celulita. În plus, aceste produse nu conțin substanțe nutritive și nu țin de foame, astfel încât vei simți nevoia să consumi cantități mari de alimente


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL