Coronavirus - România: 5202 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum ne apărăm de amenințarea biologică. Reguli de protejare împotriva COVID-19

Friday, 13 March 2020, 18:31 Sursă: Realitatea PLUS

Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile (ECDC) a anunțat că nu se cunoaște cu exactitate care este perioada de timp în care coronavirusul (descoperit în 2019) poate supraviețui pe suprafețe. Totuși, se estimeaza ca ar putea rezista câteva zile în mediu. Celelalte amenințări din familia coronavirusurilor, precum SARS și MERS supraviețuiesc, pe diferite suprafețe, în medie, mai mult de 48 de ore la o temperatură ambientală de 20 de grade Celsius. Așa că obiectele trebuie curățate și dezinfectate înainte de a fi folosite.

Foarte mulți confundă CURĂȚAREA CU DEZINFECȚIA!

Curățarea spațiilor îndepărtează germenii și diminuează riscul contaminării însă nu omoară virusul. Dezinfectarea spațiilor presupune utilizarea substanțelor chimice pentru uciderea germenilor. Prin urmare, faceți curățenie și apoi dezinfecție pentru că uciderea germenilor de pe suprafetele deja curățate, poate reduce și mai mult riscul de răspândire a infecției.

Trebuie curățate și dezinfectate suprafetele atinse frecvent și de mulți oameni: mese, clanțe, mânere, dulapuri, obiectele de uz casnic, prize, întrerupatoare, toalete, robinete, chiuvete. Totuși trebuie avute în vedere și efectele adverse ale unora dintre aceste substanțe pentru că multe produc iritații sau alergii.

Există și sfaturi generale pentru curățarea si dezinfectarea locuințelor în care sunt persoane izolate la domiciliu. Toți ar trebui să se informeze asupra simptomelor asociate COVID-19 și asupra măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu noul coronavirus.

Pe cat posibil, persoanele suspecte că ar avea infecție cu noul coronavirus ar trebui să fie izolate într-o cameră cu baie proprie și toaletă, care ar trebui sa fie curățată zilnic. În cazul in care nu este disponibilă o baie separată, aceasta trebuie curățată și dezinfectată după fiecare utilizare. De asemenea, daca este posibil, persoana posibil bolnavă trebuie să mănânce / să fie hrănită în camera sa. Produsele alimentare care nu sunt de unică folosință trebuie manipulate cu mănuși și trebuie spălate cu apă caldă sau într-o mașina de spălat vase la temperatură mare.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL