Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum îți dai seama dacă pe internet te cerți cu o femeie sau un bărbat?

Wednesday, 21 August 2019, 20:02 Sursă: REALITATEA.NET

O echipă de cercetători de la Universitatea Stony Brook din New York a realizat un studiu în cadrul căruia a analizat în jur de 10 milioane de statusuri și comentarii, publicate de mai mult de 65.000 de utilizatori Facebook. Trebuie precizat că toți și-au dat acordul pentru participarea la studiu.

Ce spune limbajul pe care femeile și bărbații îl folosesc pe Internet despre aceștia

Studiul oamenilor de știință arată că femeile folosesc un limbaj catalogat drept mai „cald și înțelegător" decât cel al bărbaților, care sunt catalogați ca fiind mai ostili și impersonali. De asemenea, diferențele de limbaj au fost atât de clare, încât încât cercetătorii au putut intui sexul utilizatorului cu o acuratețe de 90%.

Cât despre cuvintele pe care le-au folosit femeile printre acestea se numără: 'wonderful', 'happy', 'birthday', 'daughter', 'baby', 'excited' și 'thankful'. Iar bărbații au folosit mai mult cuvintele de pe următoarea listă: 'freedom', 'liberty', 'win', 'battle' și 'enemy'.

Studiul se numește „Femeile sunt mai calde, dar nu mai puțin asertive decât bărbații: Gen și limbaj pe Facebook" și a fost publicat în revista PLOS ONE. Așadar, un alt aspect pe care studiul l-a scos la iveală este faptul că femeile au un nivel mai ridicat de asertivitate, decât bărbații.

„Aceste informații sunt relevante în egală măsură pentru comportamentul de pe Facebook și pentru modul în care funcționează mintea umană", a declarat Margaret Kern, psiholog la Universitatea din Melbourne și co-autor al studiului. „Subiectele cel mai des abordate de femei și de bărbați nu sunt surprinzătoare și se încadrează în stereotipurile obișnuite legate de gen", a explicat aceasta.

Sursa


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL