Cum citește Dăncilă cuvântul "retail" la întâlnirea cu fermierii

Wednesday, 09 October 2019, 13:59 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Viorica Dăncilă s-a luptat din nou cu limba română, având dificultăți în pronunțarea unui cuvânt important pentru comerțul modern: a citit de pe foaie "RITAI", în loc de retail [ri:teil]

Viorica Dăncilă a afirmat, miercuri, că actualul Guvern a înţeles rolul esenţial al Agriculturii şi importanţa dezvoltării satului românesc şi a susţinut acest sector prin toate pârghiile avute la dispoziţie.

"Agricultura are un rol vital pentru societate, contribuie substanţial la creşterea economică şi oferă locuri de muncă pentru un sfert din populaţia activă a României. Munca dumneavoastră asigură românilor alimente sănătoase şi, în acelaşi timp, contribuie la echilibrarea balanţei comerciale. (...) De la preluarea guvernării, am pus agricultura între priorităţile noastre şi am susţinut ferm acest sector prin toate pârghiile avute la dispoziţie. Am acordat la timp subvenţiile, pentru ca dumneavoastră, fermierii, să beneficiaţi de sprijinul de care aveţi nevoie pentru a obţine rezultate cât mai bune", a declarat premierul, potrivit Agerpres.

Conform premierului, de la preluarea guvernării de către PSD, agricultorii au beneficiat de fonduri de aproximativ 10,2 miliarde de euro, din care 8,9 miliarde de euro din fonduri europene.

"Săptămâna viitoare vom începe plata subvenţiei pentru sprijinul cuplat. Suntem pregătiţi ca până la finalul lunii noiembrie să plătim fermierilor, sub formă de avans, peste 1,4 miliarde de euro ", a completat Dăncilă.

Prim-ministrul a menţionat şi programele pentru tomate, pentru creşterea raselor de porci Bazna şi Mangaliţa, pentru crescătorii de oi, precum şi schema de ajutor de stat pentru apicultori, dar şi reabilitarea sistemelor de irigaţii şi antigrindină.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ