Cum au reacţionat refugiaţii când au aflat că vor fi trimişi în România

Tuesday, 17 May 2016, 14:55 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Zeci de extracomunitari din Grecia care urmau să fie mutaţi în alte state europene în cadrul sistemului de distribuire stabilit de Comisia Europeană au dispărut în momentul în care au aflat că vor fi trimişi în România, afirmă surse citate de ziarul Financial Times.

Unul din şapte solicitanţi de azil distribuiţi prin sistemul stabilit de Comisia Europeană refuză să fie mutat, relevă cifre publicate de Guvernul Greciei.

Dintre cele 1.324 de persoane care urmau să fie relocate până acum din Grecia, 191 s-au retras din program şi au dispărut.

Comisia Europeană a stabilit, în toamna anului trecut, distribuirea a 160.000 de refugiaţi, pe baza unor cote obligatorii, în ţările membre ale Uniunii Europene, scrie Mediafax

"Dar planul este afectat de refuzul multor solicitanţi de azil de a accepta transferul în state UE mai sărace, precum Bulgaria şi România", notează Financial Times.

Potrivit datelor oficiale anunţate de Grecia, 32 dintre cei 67 de refugiaţi care urmau să fie trimişi în România s-au retras din programul de relocare. Bulgaria acceptase să primească 47 de solicitanţi de azil din Grecia, dar 36 au refuzat să ajungă pe teritoriul bulgar.

În septembrie 2015, România, Cehia, Slovacia şi Ungaria au votat, în Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, împotriva sistemului de relocare a imigranţilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobată.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL