Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum au reacţionat doi tineri din Caracal, care au găsit, într-un parc, laptopul unui jurnalist

Wednesday, 07 August 2019, 15:21 Sursă: REALITATEA.NET

Un jurnalist din Bucureşti a reuşit să-şi recapete rucsacul uitat pe o bancă într-un parc din

Jurnalistul Ion Daniel Conţescu a scris pe Facebook despre fapta bună a lui Alexandru Petrişor Preda, în vârstă de 16 ani, şi a lui Florin George Saris, în vârstă de 17 ani. Băieţii au găsit rucsacul ziaristului, după miezul nopţii.

„În crucea nopții, Alexandru și Florin au scos lanterna și au arătat cealaltă față a Caracalului”, notează jurnalistul.

„Alexandru Petrișor Preda, 16 ani, și Florin George Saris, 17 ani, sunt doi tineri din Caracalul militarizat. Sunt de vârsta Alexandrei și a Luizei și au ajutat un jurnalist împrăștiat. De marți noapte, sunt prietenii mei. Mi-au reamintit cu fapte că niciodată, dar niciodată, generalizările nu fac bine. Pe o bancă din parcul aflat în fața hotelului Romula, băieții au găsit uitat, dincolo de miezul nopții, un russac încărcat cu un laptop și cu un alte bunuri. Nu s-au gândit la altceva decât să-l ducă la Poliție. Iar când au zărit un ciudat alergând prin parc cu ochii ieșiți din orbite au știut ce să-i spună și, prietenoși, l-au însoțit la secție. Polițiștii sunt convinși că, dacă n-ar fi fost Alex și Florin, șansele de a recupera rucsacul ar fi fost mici. În oraș se fură, iar zona parcului nu este acoperită cu camere video, deși se află peste drum de Primărie! În crucea nopții, Alexandru și Florin au scos lanterna și au arătat cealaltă față a Caracalului, cea care, în aceste zile, nu poate fi zărită de chipul hâd al lui Dincă. Mulțumesc, prieteni!”, povesteşte Ion Daniel Conţescu.

Spiritul civic al celor doi adolescenţi a remarcat şi de poliţişti.

„Inspectoratul de Poliție Județean Olt le mulțumește celor doi tineri pentru implicarea și spiritul civic de care au dat dovadă prezentându-se la sediul Poliției municipiul Caracal cu obiectele găsite pe o bancă din localitate, pentru a fi restituite proprietarului. Faptă celor doi tineri merită aprecierea tuturor și reprezintă un exemplu demn de urmat”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL