Cum arată înghețata pe care astronauții o pot mânca în spațiu

Friday, 19 July 2019, 23:08 Sursă: REALITATEA.NET

Înghețata e un desert simplu, rece, excelent în zile de vară. Dar ce faci cu ea în spațiu? Nu poate fi ca pe Pământ. Și nu e. Astronautul rus Oleg Artemyev a publicat pe Twitter câteva deserturi pe care le-a împărțit cu colegii săi de pe Stația Spațială Internațională.

Au voie să consume și ei deserturi și, mai ales, înghețată. De menționat că au voie să mănânce aproape orice, atât timp cât nu le pune viața în pericol. Ei au avut acolo în spațiu câteva batoane de înghețată. Sunt la fel ca cele pe care le găsești la magazin.

Nimic deosebit, nimic ca de pe altă planetă. Dar nu e la fel pentru toate alimentele. Cele mai multe sunt alimente deshidratate sau ținute în capsule speciale, dar regula nu se aplică și când vine vorba de deserturile reci sau înghețate.

Care pot fi cele mai mari probleme cu mâncarea în spațiu?

Mâncarea în spațiu trebuie să fie cât mai solidă cu putință. Asta pentru că nu există gravitație și apa plutește. Iar apa pe lângă electronice nu e niciodată o idee bună. Astfel, nu pot bea cafea, lapte sau altele similare. Înghețata vine însă deja în formă solidă. 

Avantajul e că în spațiu nu ai cum să verși vreodată ceașca de cafea. Însă când iese din recipient, trebuie să „alergi" după ea prin cabină și trebuie avut grijă să nu ajungă așa fierbinte cum e pe fața altui astronaut.

Sursa


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE