Cum ar putea găurile negre din Univers să creeze viață

Tuesday, 25 June 2019, 18:49 Sursă: REALITATEA.NET

În acest sens, echipa de cercetători de la Universitatea Harvard, vine cu o nouă ipoteză și anume – dacă ar mai exista o zonă Goldilocks care ar avea în centru o gaură neagră supermasivă în loc de o stea.

De obicei, găurile negre supermasive sunt înconjurate de discuri care se rotesc de gaz și praf, numite nuclei galactici activi. Aceste discuri emit cantități inimaginabile de radiație și lumină. Despre aceste radiații, cercetătorii cred că au capaciatatea de a distruge atmosfera orcărei plante din apropiere, lucru care ar crea un fel de zonă moartă în jurul găurii negre.

Cercetătorii cred că în mijlocul unei găuri negre ar putea exista o oază

Bineînțeles, în cazul acestui subiect controversat părerile specialiștilor sunt împărțite. Însă, oamenii de știință de la Harvard cred în această posibiliate.

„Oamenii au vorbit mai mult despre efectele negative ale găurilor negre”, a zis cercetătorul Manasvi Lingam. „Am vrut să reexaminăm cât de negativă este radiația… și să ne întrebăm dacă există părți bune”.

În acest sens, oamenii de știință au creat modele pe computer ale nucleilor galactici activi, pentru a descoperi dacă putem vorbi și efectele pozitive ale acestor găuri negre.

Astfel, au identificat mai multe zone Goldilocks în jurul găurilor negre, care se pare că au un rol esențial. Adică dacă o planetă ar fi poziționată în aceste zone, atmosfera sa ar rămâne intactă, iar radiația generată de nucleii galactici activi s-ar descompune în molecule capabile să susțină viața. Ba mai mult, lumina de la nuclei ar putea să ajute la fotosinteză, explică cercetătorii.

„Uitându-ne la ceea ce știm despre Pământ, s-ar părea că efectele pozitive par să se extindă pe o regiune mai mare decât efectele negative”, a zis Lingam. „Asta a fost în mod clar surprinzător”.

 Sursă


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL