Cum acţionează caracatiţa autostrăzilor? Dezvăluiri despre piramida controlată de politiceni

Saturday, 16 March 2019, 09:44, Sursă: REALITATEA.NET

Într-o Românie plină de gropi în asfalt, cu drumuri naţionale de pământ, cu bucăţi de autostradă care se surpă peste noapte, un grup de interese organizat în stil mafiot conduce din umbră maşinăria de sifonat bani publici destinaţi infrastructurii. În vârful piramidei sunt politicieni de top, consorţii multinaţionale, înalţi funcţionari publici şi lobby-işti, susține evz.ro.

Adaugă părerea ta

Au trecut 29 de ani de la Revoluţie, iar România este încă în lumea a treia în ceea ce priveşte infrastructura rutieră. Peste 36% din drumurile României sunt pietruite şi de pământ, un procent uriaş care ne plasează la coada Europei. Nu avem nicio autostradă care să treacă munţii dintr-o regiune istorică în alta.

Avem însă studii de fezabilitate scoase la licitaţie pe miliarde de euro, şi care zac în sertarele fără fund ale Ministerului Transporturilor până expiră, a scris evz.ro.

Plătim cele mai mari preţuri din Europa pentru kilometrul de autostradă construit, deşi nu avem relieful Elveţiei, şi mai avem ceva: băieţii deştepţi din infrastructură.

Cine sunt păpuşarii care drenează miliardele de euro din cel mai bănos domeniu din România - construcţia de drumuri şi autostrăzi şi modus operandi prin care această caracatiţă a reuşit să ţină pe loc dezvoltarea României?

Citește continuarea pe evz.ro!