Cum a reuşit un american să iasă la pensie la 30 de ani

Tuesday, 21 January 2014, 11:25 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Americanul povesteşte pe blogul lui cum reuşeşte să trăiască de opt ani de zile cu soţia şi un copil din banii pe care i-a agonisit până la vârsta de 30 de ani, care spune el, îi ajung să trăiască fără să mai muncească până la sfârşitul vieţii.

De când şi-a lansat blogul, în aprilie 2011, acesta a fost vizitat de peste 4 milioane de oameni, scrie ZF.ro.

Pete povesteşte pe blogul lui că încă din tinereţe era o persoană care nu cheltuia tot ce câştiga şi îi plăcea să pună câte un ban deoparte, iar soţia lui îi împărtăşea acest obicei.

După ce a obsolvit facultatea în 1997 cei doi s-au mutat împreună şi după mai mulţi ani în care amândoi au avut un program de lucru normal în sectorul tehnologiei, au strâns o mică avere.

La sfârşitul anului 2005 cei doi aveau în conturile de economii circa 600.000 de dolari şi deţineau de asemenea o casă care nu era ipotecată, moment în care tinerii căsătoriţi au încetat să mai muncească şi s-au pensionat timpuriu pentru a se dedica creşterii copilului.

Pete spune că suma de 600.000 de dolari nu este o sumă arbitrară, ci reprezintă de circa 25 – 30 de ori cheltuielile anuale proprii.

După ce a citit mai multe cărţi de investiţii în acţiuni şi-a dat seama că dacă strânge această sumă ar putea să câştige anual un randament de 4% în perpetuitate, adică circa 24.000 de dolari, bani suficienţi pentru a acoperi cheltuielile anuale ale familiei lui.

Mai multe despre subiect aici.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE