Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum a picat la Bruxelles dosarul României pentru Agenţia Europeană a Medicamentului

Thursday, 16 November 2017, 09:34 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit punctului de vedere al ministrului delegat, transmis Mediafax prin intermediul biroului său de presă, evaluarea Agenţiei Europene a Medicamentului privind relocarea de la Londra într-un alt oraş european, pe care a trimis-o Comisiei Europene, reprezintă o evaluare paralelă cu cea a Comisiei Europene deşi, potrivit liniei de conduită stabilite anterior, „Comisia Europeană va consulta Agenţiile cu privire la condiţiile tehnice”.

„Evaluarea realizată de EMA ar fi trebuit să se refere doar la câteva aspecte punctuale din dosarul de candidatură şi nu să acopere integral criteriile generale de relocare şi criteriile specifice, aşa cum au fost acestea aprobate”, se arată în răspuns.

În consecinţă, România a trebuit să semnaleze Comisiei Europene faptul că evaluarea EMA reprezintă o depăşire a competenţelor acesteia.

„Publicarea de către EMA a propriilor evaluări reprezintă o depăşire a competenţelor pe care Agenţia le are în procesul de relocare (aşa cum sunt acestea reflectate în procedură), acestea fiind legate strict de o procedură internă la nivelul instituţiilor UE menite să faciliteze evaluarea finală a Comisiei Europene. Această situaţie, concretizată inclusiv prin publicarea unor opinii neoficiale şi inerent subiective ale angajaţilor Agenţiei, au fost de natură să afecteze formularea opţiunilor de vot de către statelor membre. De altfel, şi acest aspect a fost semnalat de către autorităţile române, alături de alte state membre, în dialogul cu Comisia Europeană”, se arată în documentul remis MEDIAFAX.

Citeşte mai mult AICI


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL