Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum a lovit preţul scăzut al petrolului în profiturile OMV Petrom

Thursday, 05 November 2015, 17:01 Sursă: REALITATEA.NET

OMV Petrom (SNP) a avut la nouă luni un profit net de 991 milioane lei (223,1 milioane euro), în scădere cu 59% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi pierderi în trimestrul al treilea, vânzările coborând în ianuarie-septembrie cu 16%, la 13,62 miliarde lei (3,06 mld. euro), după ce preţul ţiţeiului la nivel internaţional s-a înjumătăţit faţă de cotaţiile din 2014.

În intervalul iulie-septembrie compania a avut pierderi de 46 milioane lei, faţă de un profit de 691 milioane lei în precedentele trei luni şi un câştig de 1,02 miliarde lei în aceeaşi perioadă din 2014. În trimestrul al treilea, compania a avut vânzări de 4,81 miliarde lei, mai mici cu 12%.

"În primele nouă luni din 2015, performanţa financiară a Grupului a fost sever afectată de scăderea cu aproximativ 50% a preţurilor ţiţeiului comparativ cu perioada similară a anului precedent. Într-un mediu de piaţă cu preţuri mici la ţiţei ce ar putea dura, am decis să ne reducem estimările privind preţul viitor al ţiţeiului, ceea ce a determinat ajustări de depreciere ale unor active din segmentul Upstream. Efectul negativ din Upstream a fost doar parţial compensat de rezultatele bune din Downstream, datorate modelului nostru de afaceri integrat şi susţinute de marjele de rafinare îmbunătăţite, precum şi de cererea de produse crescută", a declarat directorul general al companiei, Mariana Gheorghe.

Ea a adăugat că OMV Petrom a continuat să-şi limiteze cheltuielile de capital şi costurile operaţionale.

Compania avea în trimestrul al treilea 16.217 angajaţi, cu 2.000 de salariaţi mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului 2014, potrivit Mediafax.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL