Cum a încercat o bunică din Bistriţa Năsăud să îşi treacă graniţa nepoţica, fără acte

Friday, 11 March 2016, 19:38, Sursă: REALITATEA.NET

O fetiță în vârstă de patru ani a fost găsită ascunsă sub o pătură, într-un microbuz ajuns la Punctul de Frontieră Petea (Satu Mare), în timp ce bunica ei încerca să o scoată ilegal din România, anunță Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Sighetul Marmației.

"În data de 11 martie 2016, în jurul orei 5.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, jud. Satu Mare, s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară, un cetățean român conducând un microbuz marca Ford, în care se afla ca pasageră Sonia V., de 59 ani, domiciliată pe raza județului Bistrița Năsăud", conform ITPF.

În momentul în care polițiștii au început să verifice microbuzul, în compartimentul de marfă al mașinii au descoperit o fetiță în vârstă de patru ani ascunsă sub o pătură. Din primele verificări se pare că fetița este nepoata pasagerei, care în timpul audierilor a declarat că voia s-o duc pe fetiță în Germania, la părinții ei. Pentru că nu deținea împuternicire notarială din partea părinților, femeia a decis să-și ascundă nepoata sub o pătură.

"Drept urmare, polițiștii de frontieră au întrerupt călătoria celor două persoane, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun", se spune în comunicat.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Homepage