Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum a ajuns o aplicație pe telefon să știe mai bine decât tine ce te doare

Thursday, 12 September 2019, 09:34 Sursă: REALITATEA.NET

„În prezent, singurul nostru instrument disponibil pe care-l avem pentru a identifica durerea pacienților este ca aceștia să o clasifice pe o scară de la zero la zece sau să o descrie cu ajutorul anumitor cuvinte și fraze", a declarat Charles Jonassaint, profesor asistent de medicină, asistență socială și științe clinice și translaționale la Universitatea din Pittsburgh.

Tot Charles Jonassaint mai spune că acestă metodă care se folosește de mai bine de 50 de ani s-a dovedit a fi ineficientă deoarece pacienții nu-și pot măsura durerea pe o scară de la zero la zece și le este mult prea dificil, de cele mai multe ori, pentru a o descrie cu ajutorul cuvintelor.

„Prin urmare, durerea lor este înțeleasă greșit, iar pacienților cu dureri le pot fi prescrise mai multe rețete cu opioide, fără ca acestea să fie neapărat necesare", mai spune Charles Jonassaint.

În acest sens, oamenii de știință au creat o aplicație care te ajută să evaluezi mai corect durerea. Ce face mai exact aplicația? Painimation este un instrument de evaluare electronică care utilizează animații pentru a evalua calitatea, tipul și locația durerii. Aplicația oferă în primul rând pacienților o selecție de animații pe care le pot folosi pentru a descrie severitatea durerii lor.

În plus, aplicația poate să crească sau să reducă animațiile în viteză, saturație de culoare, focalizare și dimensiune pentru a se potrivi cu exactitate cu experiența durerii pacienților. Aplicația oferă de asemenea utilizatorilor posibilitatea de a eticheta durerea lor pe un corp uman, permițându-le să identifice unde și cât din corpul lor este afectat de durere.

„Folosind animațiile, avem potențialul de a înțelege mai repede și mai precis experiența durerii unei persoane și, mai important, să oferim tratamente care funcționează", a declarat Charles Jonassaint, autorul principal al studiului.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL