Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Culorile ”interzise”. Cele două nuanțe uimitoare pe care puțini oameni le pot vedea

Saturday, 06 February 2016, 18:12 Sursă: REALITATEA.NET

Neputința noastră de a vedea aceste două nuanțe este determinată de modul în care creierul și ochii noștri percep culorile, conform livescience.com. Culoarea roșie activează anumite celule din retină, iar acestea activitate a lor ”spune” creierului că noi privim un obiect roșu.

Aceleași celule sunt inhibate de culoarea verde, iar lipsa de activitate a acestora ”spune” creierului că ne uităm la un obiect verde. Practic, este aproape imposibil pentru creierul nostru să perceapă și roșul și verdele simultan. La fel se întâmplă și cu albastru și galben.

”Aproape” imposibil, întrucât o echipă de cercetători a efectuat un studiu prin care a demonstrat că unii oameni pot vedea nuanțele roșu-vezuie și pe cea albastru-gălbuie. Participanțilot la studiu li s-au arătat culorile roșu și verde, respectiv albastru și gablen, puse una lângă alta pe niște planșe. Privind mult timp la ele, oamenii au spus că linia care le separa părea, la un moment dat, că se transformă exact în cele două nuanțe ”interzise”.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL